Background Image
  • Start
  • Vakgebieden
  • Diëtetiek

Diëtetiek

Een op maat gemaakt voedingsadvies en behandelplan vormt de basis voor de behandeling in de praktijk van Eline Kranen. De relatie tussen de voeding en de gezondheidsproblemen van het kind wordt samen met ouders geanalyseerd. Het voedingspatroon wordt stapsgewijs veranderd in een zo optimaal mogelijk eetpatroon. Er wordt praktische informatie gegeven die aansluit bij de persoonlijke behoeften en vaardigheden van het gezin. Het is de bedoeling dat zowel het kind als de ouders zelfstandig verantwoorde voedselkeuzes kunnen maken. Hierbij staat het belang van de gezondheid en het welbevinden van het kind in het gezin centraal.

Tags: Diëtetiek, Eline Kranen

Eet mijn kind gezond?

Hoe zorg je ervoor dat je kind gezond groot wordt? En wat is eigenlijk gezond in een tijd waarin kinderen de hele dag door kunnen eten en veel stil zitten?

Lees meer

Mijn kind heeft overgewicht. En nu?

"Snoep verstandig, eet een appel" was jarenlang het motto van het Voedingscentrum. Maar de wijze tip wordt steeds minder opgevolgd. Op jonge leeftijd worden kinderen al blootgesteld aan snacks, snoep, chips en frisdrank en de invloed van reclame op de tv. Die voeding zit vaak boordevol brandstoffen, zoals koolhydraten en vetten. Dat is de ene kant van het verhaal. De andere kant is dat kinderen van nu veel minder bewegen dan hun leeftijdgenoten van vroeger.

Lees meer

Het eten van groenten: moeilijk of niet?

Bijna 90% van alle kinderen komt niet aan de dagelijks aanbevolen groenten. De afgelopen 25 jaar, zijn kinderen maar liefst 40% minder groenten en fruit gaan eten en juist veel meer frisdrank en chips. Ondanks de aangeboren voorkeuren voor zoet en zout, bepalen ervaringen met voeding tijdens de eerste 3 levensjaren, hoe zoet, zout, zuur of bitter we ons eten het liefst hebben. Daar is dus winst te halen voor de toekomst!

Lees meer