Background Image

Fysiotherapie

Praktische aanpak bij de kinderfysio

Welk beeld heeft u bij een behandeling kinderfysiotherapie?
Ja, we verhelpen lichamelijke klachten en blessures. We oefenen in onze praktijk lichamelijke eigenschappen als stabiliteit, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen met kinderen. Maar dan wel met als doel: het adequaat uitvoeren van functionele motorische vaardigheden als rennen, touwtje springen, voetballen, aankleden, tekenen, schrijven en nog veel meer. Een groot deel van ons vak bestaat ook uit het geven van advies aan ouders: over het te verwachten verloop van een bewegingsprobleem en hoe dit te beïnvloeden is. Voor alle vragen die met bewegen te maken hebben zijn wij te raadplegen. Maar een vraag of een probleem hangen ook samen met de omgeving waarin het zich voordoet. Dat houdt ook vaak in dat we er voor kiezen om te observeren of te oefenen in de situatie waar het probleem zich voordoet:
Wil het gecoördineerd zwemmen maar niet lukken? Dan staan we naast het zwembad! Moeite met leren schrijven? Dan bespreken we op school met de leerkracht het schrijfmateriaal en de methode en bekijken we de omgeving waarin het kind deze vaardigheid vooral moet leren.
Heel jonge kinderen waarbij de motorische ontwikkeling stagneert: die helpen we samen met ouders door thuis de speelplek anders in te richten en de kinderen spelenderwijs op een andere manier uit te lokken. Moeite met meedoen bij het gymmen op school of bij de sportvereniging? Dan komen we een keer kijken tijdens de training. We geven advies aan ouders, trainers, leerkrachten en andere behandelaars en bekijken hoe we samen zo effectief en leuk mogelijk voor het kind kunnen komen tot vermindering of oplossing van het probleem.
Laagdrempelig, efficiënt en op een leuke manier. Dat vinden wij belangrijk.