Background Image
  • Start
  • Vakgebieden
  • Logopedie

Logopedie

De begeleiding en behandeling van kinderen, ouders en leefomgeving op het gebied van stem/adem, spraak, taal, gehoor, communicatie, mondgedrag en slikken. Logopedie heeft ook een preventieve werking. Zo kan er door training en voorlichting voorkomen worden dat er problemen ontstaan op een of meer van de bovengenoemde gebieden.

Tags: Logopedie, Wendy Janssen

Van vloeibare naar (half) vaste voeding

Het komt frequent voor dat baby’s problemen hebben met de overgang van borst naar fles of de overgang naar een andere voedingsstructuur. Een prelogopedist begeleidt ouders en hun baby’s bij de overgang van vloeibare voeding naar half vast en later naar vast voedsel als de kinderen blijven kokhalzen, hoesten en spugen.

Lees meer

Wanneer praten niet vanzelf gaat

Ondersteunde Communicatie is een verzamelnaam voor verschillende manieren van communiceren. Niet iedereen kan praten of horen, daarom zijn er verschillende methodes en hulpmiddelen ontwikkeld om de communicatie van mensen met een communicatieve beperking te ondersteunen.

Lees meer

Baby talk

Door te praten tegen uw baby stimuleert u de taalontwikkeling en communicatie. Welke dingen zijn hierbij belangrijk en waar is het goed voor?

Lees meer