Background Image
  • Start
  • Vakgebieden
  • Fysiotherapie

Fysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is dé professional op het gebied van het bewegen van kinderen (0-18 jaar) in de breedste zin van het woord. Houding, conditie, kracht, maar juist ook motorische ontwikkeling. Dat is namelijk het verschil met volwassenen. Het lichaam van kinderen groeit en het kind is dagelijks bezig met bewegend leren. Als dit niet helemaal gaat zoals verwacht of er vragen zijn over deze ontwikkeling, dan staan onze kinderfysiotherapeuten klaar voor advies, onderzoek en/of behandeling.

Zij hebben na hun opleiding fysiotherapie nog een vierjarige opleiding tot kinderfysiotherapeut gevolgd. Nataschja Hermans-Muyres, Imke Reutelingsperger en Marijke van der Steen-Verstappen zijn de drie kinderfysiotherapeuten van fysioHelden. Zij staan geregistreerd in het officiële kwaliteitsregister van het KNGF/NVFK en begeleiden kinderen en hun ouders op een professionele, praktische en persoonlijke wijze.

Tags: Fysiotherapie, Marijke van der Steen, Imke Reutelingsperger, Nataschja Hermans

Praktische aanpak bij de kinderfysio

Welk beeld heeft u bij een behandeling kinderfysiotherapie?
Ja, we verhelpen lichamelijke klachten en blessures. We oefenen in onze praktijk lichamelijke eigenschappen als stabiliteit, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen met kinderen. Maar dan wel met als doel: het adequaat uitvoeren van functionele motorische vaardigheden als rennen, touwtje springen, voetballen, aankleden, tekenen, schrijven en nog veel meer.

Lees meer

Fijne motoriek en schrijven

Wie schrijft die blijft? Problemen met schrijven komen bij kinderen op de basisschool steeds vaker voor; het handschrift is moeilijk leesbaar, het schrijftempo ligt laag of ze krijgen na een tijdje schrijven pijn aan de arm of hand.

Lees meer

Baby's en voorkeurshouding

Ongeveer 15-20% van de baby's krijgt een voorkeurshouding. Dat kan komen door bv lang in dezelfde houding ingedaald zijn in de baarmoeder.

Lees meer

Mijn kind loopt 'anders'. Is dat normaal?

We zien regelmatig jonge kinderen, waarvan ouders zich afvragen of de manier van lopen van hun kind 'normaal' is. Als een kind pas leert lopen zijn de voet- en beenspieren nog volop bezig met ontwikkelen.

Lees meer