Background Image

Blog

Tags: Blog

Kinderschoenen

Door Marijke van der Steen

Een veelgestelde vraag aan de kinderfysiotherapeut is: waar moet ik op letten bij het kopen van kinderschoenen? En vanaf welke leeftijd?

Lees meer

Minder suiker; beter gedrag!

Door Eline Kranen

De wetenschap is er officieel nog “niet uit”. Maar veel ouders weten uit ervaring dat zoetigheid het gedrag van kinderen beïnvloedt.

Lees meer

Is melk goed voor elk?

Door Eline Kranen

Melk drinken wordt steeds minder logisch. Als je er over na denkt is het ook best vreemd dat mensen op volwassen leeftijd nog altijd melk drinken. We zijn het enige zoogdier dat dat doet en nog wel van een ander zoogdier ook! In veel andere landen drinken volwassenen geen melk. Maar in melk zitten toch belangrijke voedingsstoffen voor kinderen?

Lees meer

Pubers en Alcohol

Door Eline Kranen

Een vraag die mij dikwijls wordt gesteld:“Is alcohol echt zo ongezond voor jongeren?”, Wij als ouders dronken vroeger toch ook onze pilsjes toen wij jong waren en op stap gingen met vrienden? Toch blijkt uit onderzoeken dat de trend is dat steeds meer jongeren op steeds jongere leeftijd gaan drinken en ook steeds meer alcohol zijn gaan gebruiken.

Lees meer

Wie schrijft die blijft?

Door Marijke van der Steen

Is schrijven eigenlijk nog wel belangrijk? Onze wereld digitaliseert en er wordt veel meer getypt dan jaren geleden. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat schrijven een basisvaardigheid is, die van essentieel belang is

Lees meer